Dansk
Arkitektur
Center

Se vinderne af fotokonkurrencen #jegelskerbeton

3. maj 2017 / Af Linda Rogberg

I samarbejde med Dansk Beton afholdt Dansk Arkitektur Center den store fotokonkurrence #jegelskerbeton, hvor professionelle- og amatørfotografer kunne dele deres æstetiske oplevelser med beton rundt om i Danmark. Resultatet blev 884 fotografier i alt, og fem vindere.

jegelskerbeton bannerbillede

Beton er et populært materiale, der er elsket af arkitekter, men også af de arkitekturinteresserede. I Danmark deles der hyppigt fotografier af byggerier, anlæg og byrum som indeholder en æstetisk værdi - det rå udtryk beton har, fanger manges blik. Derfor startede Dansk Arkitektur Center og Dansk Beton fotokonkurrencen #jegelskerbeton.

Fem vindere blev fundet den 10. marts, og den 30. marts blev de udstillet til Bæredygtig Beton Prisen 2017 her hos Dansk Arkitektur Center. Derudover er fotografierne udstillet i Dansk Byggeris vinduer ved Nørreport.

>> Læs mere om Bæredygtig Beton Prisen 2017 her

>> Læs mere om Dansk Beton her

.. OG VINDERNE ER

 

 

GiuseppelLiverino

Vinderbillede, Foto: Giuseppe Liverino, @tourbillondelavie

"Jeg var vild med idéen om at få tågen, kunst, dansk arkitektur og et nyt offentligt rum med i samme billede, der manglede bare noget liv. Jeg ventede og ventede, dog uden held: Byen sov. Derfor brugte jeg min cykel som model," fortæller Giuseppe om fotografiet.

 bonnieøsterlund

Vinderbillede, Foto: Bonnie Østerlund, @øieblikke

"Temaet for dette billede var at fortælle en historie med et spejl. Jeg tænkte straks på den smukke pavillon på stranden, hvor rå beton, spejlinger og naturen mødes i bedste treenighed," fortæller Bonnie om sit fotografi.

juliekrebsvonhalling
Vinderbillede, Foto: Julie Krebs von Halling, @juliekrebsvonhalling 

"Det er taget under Dronning Louises Bro på Nørrebro en vinterdag med lav skarp sol. Skyggerne tegnede deres eget surrealistiske univers på muren, og jeg blev draget, fascineret og stoppede op," fortæller Julie om sit fotografi.

 

trinekleinandersen

Vinderbillede, Foto: Trine Klein Andersen, @trineklein

"Billedet er taget inde i en 150 meget høj, dunkel og fugtig skorsten på Avedøreværket, som jeg var så heldig at være inviteret til at besøge," fortæller Trine om fotografiet.

jenslindhe

Vinderbillede, Foto: Jens Markus Lindhe, @jensmarkuslindhe 

Han har taget billedet på Kvæsthusmolen, der vandt In-situ Prisen 2017, der blev uddelt 30. marts af Fabriksbeton-Foreningen. Jens Markus Lindhe er arkitekt og fotograf.

>> Læs mere om Bæredygtig Beton Prisen 2017 her