Dansk
Arkitektur
Center

Art of Many and The Right to Space

Nu vender det danske bidrag til sidste års Arkitekturbiennale i Venedig hjem til Dansk Arkitektur Center. Udstillingen ‘Art of Many and The Right to Space’ viser, hvordan danske arkitekter insisterer på at skabe arkitektur af høj kvalitet, der kommer fællesskabet til gode og ikke kun gavner de udvalgte få.

Udstillingsperiode 7. juli 2017 - 1. oktober 2017
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

Art of many åbning

Foto: COAST STUDIO 

Udstillingen rummer ikke bare én dansk arkitekts virke, men derimod flere end 70 arkitektvirksomheder og over 130 modeller, der tilsammen viser det brede samfundsengagement og den humanistiske tilgang, som er kendetegnende for dansk arkitektur. Man kan også opleve en af de helt store fortalere for humanistisk arkitektur, professor Jan Gehl, i en stor videoinstallation. 

'Art of Many and The Right to Space' var Danmarks bidrag til sidste års arkitekturbiennale i Venedig. Biennalen er den mest betydningsfulde arkitekturevent, hvor lande fra hele verden udstiller deres bud på et tema udvalgt af hovedkuratoren.

Dansk Arkitektur Center var af Kulturministeriet udpeget som kommissær for det officielle danske bidrag til den 15. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig. Projektet er støttet af Realdania, Kulturministeriet, Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur, Dreyers Fond og Ny Carlsberg Fonden. 

'Art of Many and The Right to Space' er kurateret af Boris Brorman Jensen og Kristoffer Lindhardt Weiss.

Udstillingen er udviklet i tæt samarbejde med Statens Kunstfonds Legat- og projektstøtteudvalg for Arkitektur.

Film fra udstillingen 

Udstillingen viser en række af kortfilm produceret af Utzon Center. Nedenfor ses en af dem.

Arrangementer i forbindelse med udstillingen 


OMVISNING I UDSTILLINGEN

Art of Many_NyesteBilledeOmvisning_1500px

Omvisning i Art of Many and The Right to Space

Tag med på en søndagsomvisning i udstillingen ’Art of Many and The Right to Space’. Udstillingen viser den humanistiske tilgang, som er kendetegnende for dansk arkitektur, hvor det ikke kun er de få udvalgte, der får glæde af arkitektur af høj kvalitet, men derimod det brede samfund.

Gå til Omvisning i Art of Many and The Right to Space 

DEBATAFTEN OG FOREDRAG

Cover_artofmany3

Art of Many and the Right to Space – debataften

Kom med, når vi inviterer til debataften om nogle af de dagsordner, der er med til at fortælle, hvad dansk arkitektur kan og skal i dag.

Gå til Art of Many and the Right to Space – debataften  
Jan Gehl

UDSOLGT! Mennesker Først – festforedrag med Jan Gehl

Dansk Arkitektur Center inviterer til spændende foredrag med arkitekt, kritiker og professor Jan Gehl. Den internationalt anerkendte arkitekt viser unikke billeder fra sine studier og projekter i hele verden og fortæller om, hvordan man skaber byer for mennesker.

Gå til UDSOLGT! Mennesker Først – festforedrag med Jan Gehl 

HAVNETUR

havnetur collage ny

Havnetur med stadsarkitekten

I fortællingen om Københavns Havn ligger også fortællingen om det brede samfundsengagement og de humanistiske idealer som udstillingen Art of Many and The Right to Space netop trækker frem som kendetegnende for dansk arkitektur.

Gå til Havnetur med stadsarkitekten 

PÅ STEDET

På stedet Novo

På Stedet: Novo Nordisk Naturpark

Nu har du chancen for at komme bag facaden på seks udvalgte projekter fra Dansk Arkitektur Centers udstilling ’Art of Many’. Tag med, når vi i det tredje arrangement i På Stedet-rækken besøger Novo Nordisk Naturpark af landskabsarkitekterne SLA.

Gå til På Stedet: Novo Nordisk Naturpark 
På stedet Center for kræft

På Stedet: Center for Kræft og Sundhed

Nu har du chancen for at komme bag facaden på seks udvalgte projekter fra Dansk Arkitektur Centers udstilling ’Art of Many and The Right to Space’. Tag med, når vi besøger Center for Kræft og Sundhed af NORD Architects.

Gå til På Stedet: Center for Kræft og Sundhed 
På Stedet NærHeden

På Stedet: NærHeden

Nu har du chancen for at komme bag facaden på seks udvalgte projekter fra Dansk Arkitektur Centers udstilling ’Art of Many and The Right to Space’. Tag med, når vi besøger NærHeden, fremtidens forstad.

Gå til På Stedet: NærHeden 
På stedet Børnekulturhus amar

På Stedet: Børnekulturhus Ama’r og Sundbyøsterhal II

Nu har du chancen for at komme bag facaden på seks udvalgte projekter fra Dansk Arkitektur Centers udstilling ’Art of Many and The Right to Space’. Tag med, når vi i det sidste arrangement i På Stedet-rækken besøger Børnekulturhus Ama’r og Sundbyøsterhal II af Dorte Mandrup Arkitekter.

Gå til På Stedet: Børnekulturhus Ama’r og Sundbyøsterhal II